Životní Cyklus Výrobku

Wed, 15 Jun 2022 18:18:09 +0000

Všem těmto nepředvídatelným událostem je přitom možné předejít správným pochopením toho, co je životní cyklus komponentů a jakým způsobem ovlivňuje vývoj DPS. Co je to životní cyklus komponentů? Prakticky veškeré výrobky, které jsou uváděny na trh, mají svůj určitý životní cyklus. Tento cyklus však nesmí být zaměňován s provozní životností výrobku (období, během kterého může produkt trvale vykonávat svou funkci). Životní cyklus výrobku je období od uvedení produktu na trh až do doby, kdy se tento výrobek přestane vyrábět. Tento cyklus může také charakterizovat komponenty, které jsou součástí DPS. Životní cyklus komponentů je možné rozdělit do celkem 6 následujících fází: Uvedení na trh – Nízká produkce, vysoké výrobní náklady. Růst – Přijetí výrobku zákazníky, zvyšování produkce. Tuto fázi většinou provází snížení ceny. Stabilizace – Maximální objem výroby, stabilizace ceny výrobku. Pokles – Snižování poptávky a klesající produkce. Vyřazení – Cílené a plánované ukončení produkce výrobku.

Životní cyklus - European Copper Institute

Dokáže vyhledávat data z více zdrojů a okamžitě je zpřístupnit. Aplikaci EXALEAD OnePart používají manažeři, konstruktéři či technici pro rychlé a snadné nalezení znovu použitelných dílů kdekoli v rámci organizace, čímž napomáhá k optimalizaci, urychlení vývoje daného produktu a převážně snížení nákladů jak na návrh, tak materiál, výrobu i skladování. Jednoduché ovládání EXALE A D OnePart ještě usnadňuje znovupoužití dílů Prakticky jediným kliknutím v aplikaci se danému uživateli zobrazí odkazy na hledané díly a 2D či 3D návrhy. Souběžné porovnávání dílů a informací umožní identifikaci potřebného produktu pro znovupoužití. EXALEAD OnePart mimo jiné dokáže a umožňuje: · full textem vyhledávat díly, sestavy i výkresy v archivech a úložištích urychlení uživatelských dotazů pomocí Auto-completeWeb search vyhledávat podle tvarových vlastností dílu (otvory, objem, drážky a podobně) vytvoření tabulek a grafů pro rychlé analýzy a mnoho dalších klíčových schopností Důsledkem toho pak je nejen volný pracovní kapitál, snížení času dodávky výrobku na trh a zvýšení jeho jakosti, ale zejména snížení celkových nákladů.

Životní cyklus produktu

[2] Fáze růstová: Do růstové fáze produkt přechází po uspokojení služby spotřebitele. V této fázi se objem prodeje výrobku značně zvyšuje. Zákazníci nakupují a další se přidávají, zejména, pokud ohlasy veřejnosti na nově zavedený produkt jsou pozitivní. Na trh v této fázi vstupuje konkurence. Konkurenti jsou motivováni vidinou možné zisku. Konkurence se snaží přidat již zavedenému produktu nové vlastnosti, inovace a tím zvýšit zisk a prodej. [1]. Cena výrobku zůstává stejná, nebo nepatrně klesá v závislosti na růst poptávky a objem výroby. V této fázi se podnik dostává do zisku, jelikož jsou příjmy vyšší než výdaje. V růstové fázi je vhodné zaujmout růstovou strategii, která se skládá z následujících bodů: zdokonalení výrobku vytvoření modifikace výrobku vstup na nové trhy rozšíření distribuční sítě změna propagace z nového na zavedený výrobek snížení ceny výrobku Rychlý růst prodeje v této fázi střídá zpomalení prodeje produktu a ve zlomovém bodě cyklu výrobku by podnik měl změnit marketingovou strategii, chce-li být na trhu i nadále úspěšný.

Životní cyklus výrobku | Návrh výrobku s ohledem na životní prostředí - EKODESIGN | Inovace výrobků a životní prostředí | Nástroje a návody | Eko-Net CIR

  1. Životní cyklus výrobku a optimalizace nákladů
  2. Životní cyklus staveb - TZB-info
  3. Životní cyklus výrobku - Ekonomie - Referáty | Odmaturuj

Analýza životního cyklu produktu | ALTAXO

Překročení technologické vyspělosti – K této fázi dochází, když aktuální a moderní technologie překročí schopnosti komponentů použitých ve stávajícím výrobku. V rámci jednotlivých fází životního cyklu se výroba a dostupnost komponentů u produktu určitým způsobem liší. V další části se můžeme přesvědčit o tom, jak určité modifikace ovlivňují výrobu DPS. Dopad životního cyklu komponentů na vývoj a produkci DPS Přestože se nejedná o základní charakteristiku při vývoji DPS, patří do této oblasti i rozdíl v počtu potřebných DPS v jednotlivých fázích životního cyklu komponentů. Při vývoji se může tento počet pohybovat v řádu stovek v závislosti na tom, jak blízko je výsledný koncept samotnému dokončení návrhu. DPS mají ve výrobě obdobný životní cyklus jako ostatní výrobky. Životní cykly DPS ve skutečnosti odrážejí životní cyklus elektronických výrobků, do kterých jsou instalovány. Pro výrobu je nezbytné zajistit maximální dostupnost veškerých komponentů. Výběr součástek však probíhá během samotného návrhu, kterému předchází výroba prototypu.

Životní cyklus výrobku - Ekonomie - Referáty | Odmaturuj

Posuzování životního cyklu výrobků z mědi Jak pro spotřebitele, tak pro průmysl získalo zlepšování environmentální výkonnosti výrobků a posílení udržitelnosti v celém dodavatelském řetězci v posledních letech výrazně na významu. Souběžně podporují iniciativy EU, jako Udržitelná spotřeba a Akční plán výroby, vyšší účinnost zdrojů a komercializaci ekologicky šetrných výrobků. Měděný průmysl je v čele odvětví, které se zavázaly ke snížení environmentálního dopadu své činnosti. Dnes se jedna třetina spotřeby energie moderního evropského měděného průmyslu využívá k provozu zařízení na ochranu životního prostředí. Na základě požadavků koncových uživatelů, regulátorů a vlastních cílů udržitelného rozvoje provedl měděný průmysl podrobné hodnocení životního cyklu (LCA) výroby mědi a hlavních polotovarů měděných výrobků (trubky, dráty a plechy). Graf níže ukazuje výsledky LCA (potenciál globálního oteplování – gWp) podle zdrojů dopadů: Ty, přímo řiditelné na místě výroby v EU (modrá) Nepřímé, jako výsledek místního základního energetického mixu (žlutá) Ostatní nepřímé emise, vyskytující se ve vstupní části hodnotového řetězce (oranžová)

Životní cyklus výrobku a optimalizace nákladů

Životní cyklus výrobku - PANKREA

Zákazníci modifikace hodnotí zpravidla pozitivně a často jsou ochotni za zlepšení kvality zaplati vyšší cenu. [2] Počet uživatelů a míra užití jednotlivých uživatelů jsou faktory, které umožňují ve stádiu zralosti zvýšit objem prodeje produktu. Snaha podniku změnit neuživatele produktu na uživatele, přetažení zákazníků od konkurence, přesvědčení zákazníků (kvalitní propagací) o vhodnosti používání produktu, přesvědčení zákazníků o všestrannosti produktu či vstupem do nových segmentů trhu lze provést modifikaci celého trhu. [2] Modifikace marketingového mixu se provádí zlepšením prodeje změnou jednoho nebo více prvků produktu. Snížením ceny z důvodu motivace zákazníků, zahájením nové reklamní kampaně nebo využitím agresivnější podpory prodeje. Vytvoření zvláštní nabídky pro zákazníky jako: slevy, bonusy, soutěže. [1] Fáze úpadku: Většina výrobků značek a produktů začne jednou klesat. Pokles může být pomalý a dlouhodobý stejně tak rychlý a okamžitý. Prodej a zisk může poklesnout až na nulu, nebo zůstane několik let na nízké úrovni.